• Wat?

   

  Heb je interesse voor Latijn als grondslag van onze cultuur, van onze manier van denken en van vele moderne talen. Ben je bereid een stevige woordenschat- en grammaticabasis te verwerven en een vlot en correct gebruik van het Nederlands als een essentieel hulpmiddel te gebruiken? Dan is Latijn een echte uitdaging voor je.

  Je kan dit combineren met een stevige basis voor wiskunde. Je ontwikkelt een kritisch, onderzoekende en wetenschappelijke ingesteldheid.

   

 • Voor wie?

   

   

  Indien je een wetenschappelijke knobbel wil combineren met een interesse in de Latijnse taal en cultuur, en je wil je verder verdiepen in de klassieke auteurs, aangevuld met juridische en filosofische teksten, dan komt deze studierichting aan jouw interesse tegemoet.

   

  Je kunt enkel naar deze studierichting overgaan vanuit de tweede graad Latijn met 5 uur wiskunde. Een overgang vanuit 4 uur wiskunde is problematisch.

 • Toekomst?

   

   

  Deze ASO-studierichting bereidt je niet voor op de arbeidsmarkt. In principe kun je verder studeren in verschillende vormen van hoger onderwijs.

 • Lessentabel

atheneum leopoldsburg

DERDE GRAAD ASO

 LATIJN - WISKUNDE

atheneumstraat 2, 3970 Leopoldsburg - 011 34 11 49 - info@atheneumleopoldsburg.be

©  2019  All Rights Reserved.  Webcreation by RANA DIGITAL