DERDE GRAAD ASO

GRIEKS - WISKUNDE VANAF 2020-2021

 • Wat?

   

  De zoektocht naar ordening, verbanden en voorspelbaarheid is kenmerkend zowel voor de oude Grieken als voor de moderne wiskundigen. Beide componenten kunnen elkaar dus op uitstekende manier aanvullen. De combinatie van een logische en flecterende taal met de abstracte wereld van de wiskunde (en van de filosofie) stelt hoge eisen aan het geheugen en maakt je bereid om de vroeger opgedane kennis voortdurend te onderhouden.

  Je bent ook graag bezig met analyse en abstract denken.

  Leerlingen die kiezen voor de combinatie Grieks met een wiskundig/wetenschappelijk pakket of met het pakket Latijn scoren in de voortgezette opleidingen van het academisch en professioneel onderwijs overigens steeds uitstekend in alle opleidingen.

 • Voor wie?

   

   

  Indien je Grieks volgde in de 2de graad, ben je al gewend om je te verdiepen in de literatuur en cultuur van het oude Griekenland en heb je al een behoorlijk pakket basiskennis opgebouwd. Dit is dus de ideale startbasis. Indien je Latijn volgde, is een overstap mogelijk, maar zal je toch de gemiste kennis van de 2de graad moeten bijbenen. Ook vanuit andere richtingen is een overstap mogelijk, maar wordt de overgang niet aangeraden.

 • Toekomst?

   

   

  De verdere doorstromingsmogelijkheden naar het hoger onderwijs zijn zeer ruim. Zo ben je vooral  voorbereid voor een masteropleiding (na een academische bacheloropleiding) of eventueel een professionele bacheloropleiding in de (toegepaste) wetenschappen, wiskunde, (para)medische, taalkundige en andere alfawetenschappelijke richtingen of opleidingen met een breder spectrum, zoals rechten, communicatiewetenschappen of psychologie. Deze studierichting bereidt je niet voor op de arbeidsmarkt.

 • Lessentabel

atheneum leopoldsburg

atheneumstraat 2, 3970 Leopoldsburg - 011 34 11 49 - info@atheneumleopoldsburg.be

©  2019  All Rights Reserved.  Webcreation by RANA DIGITAL